Spring Split: 10 bans in pro-play

by

  Astăzi am să vă prezint ideea celor de la Riot Games în privință cu: „10 bans in pro-play”.
       

De ce mai multe eliminări?

 Riot Meddler ne spune că mai multe opțiuni de ban pot ajuta la diversificarea unui campion și în formarea unui joc mai vag din punct de vedere strategic.Tot prin banarea mai multor campioni, jucătorii din liga profesionistă vor fi nevoiți să încerce și alte pickuri făcând fanii să se bucure de vizionarea meciurilor sportive dintre echipele profesioniste. Planul este de a oferi două interdicții în plus fiecărei echipe din Draft Mode care încurajează gândirea strategică împotriva echipei adverse și predicției pickurilor lor.
Această teorie a fost testată cu mai mulți jucători de categorie profesionistă fiind mai multe încercări în dezvoltarea acestui mecanism și prin primirea unor feedback-uri din partea acestor jucători. Pe viitor cu fiecare nouă schimbare se vor strânge cât mai multe păreri din partea jucătorilor profesioniști cât și din partea fanilor care doresc să ajute.

Organizarea pick/ban – cum va arăta?

Prima fază a interzicerii campionilor va fi la fel cum a fost și până acum , ambele echipe înlăturând câte 3 campioni apoi urmând câteva pick-uri. Echipa albastră alege prima , echipa roșie alege de 2 ori , urmată de echipa albastră care face alte 2 pick-uri , în final cea roșie făcând ultimul pick. Urmează un al doilea rând de eliminări a campionilor unde de data aceasta echipa roșie fiind cea care va exclude prima.
   În final este o ultimă rundă de alegeri, unde echipa roșie alege o dată , echipa albastră alege de două ori și cea roșie o singură dată punând capăt fazei de „Pick&Ban”.

Cei de la Riot Games mai spun că după multe încercări au reușit cumva să ajungă la această versiune pentru nu a creea o durată mai mare de așteptare până la începerea meciului.

Cum rămâne cu modul Draft și modul de eliminare?

Cât despre serverele publice momentan nu se știe când și cum va arăta sistemul de 10 eliminări deoarece durata de la intrarea în Champion Select până la începerea meciului poate deveni mai mare și acesta oricum era un motiv pentru care jucătorii se plâng.

Liquid LoL | Ten Bans – Păreri :

  • SAMSON ”LOURLO” JACKSON ( Top ) : 

         „Va avea mai mult efect deoarece Counter Pick va deveni mai important”

  • MATT ”MATT” ELENTO ( Support ) : 

          „Vor fi 5 eliminări pentru fiecare echipă și desigur că vor exclude pick-urile puternice împotriva cărora nu doresc să joace”

  • AUSTIN ”LINK” SHIN  ( Mid ) :

          „ Sunt încrezător că pot juca aproape orice campion deci nu va fi o problemă”

 

              Spune-ne care este părerea ta despre noul sistem de eliminări din 2017 și cum crezi că va afecta modul de joc.