League of Legends VS Dota

by

   Să recunoaștem, există o mulțime de jocuri multiplayer și toată lumea se întreabă în mod constant care este cel mai bun. Cu atâtea jocuri MOBA, poate unul dintre ele să fie cu adevărat mai bun decât League of Legends? Dacă nu ați trăit sub o stâncă în ultimii ani, știți că  între Dota și League of Legends există o adevărată competiție. Pentru a explora cele 2 MOBA-uri diferite, vom analiza diferitele părți ale jocurilor.

1.DOTA VS LOL: DEZVOLTATORI ȘI ROLUL LOR

   Înființată în 1996, Dota este dezvoltată de Valve Corporation, care este renumită pentru proprietatea rețelei de jocuri sociale “Steam”. Acesta ar putea fi unul dintre cele mai mari jocuri lansate vreodată, dar acesta nu este singurul joc pe care la făcut ValveValve a creat de-a lungul anilor titluri precum Counter-Strike și Team FortressCu o echipă imensă în spatele lor, inclusiv faimosul fondator Gabe Newell, Valve are o cotă mare pe piața jocurilor de noroc online și în prezent angajează aproximativ 360 de angajați.

  League of Legends, pe de altă parte, este dezvoltată de o companie care nu este atât de cunoscută numită Riot Games. Înființată în 2006, compania a crescut într-un ritm alarmant și în prezent are în jur de 1000 de angajați în cele 17 birouri la nivel mondial. League of Legends este de fapt singurul joc Riot, care are o mulțime de oameni care lucrează la joc.

  După cum puteți vedea, ambii dezvoltatori sunt de succes și este greu de spus care este mai bun. Ambele fac miliarde și ascultă clienții, în timp ce lucrează la actualizarea și îmbunătățirea jocurilor. Datorită personalului mai mare, a bugetelor și a actualizărilor mai frecvente, League of Legends câștigă această rundă.

2.DOTA VS LOL: RELEASE DATES

  Data lansării unui joc poate fi un factor foarte important atunci când se ia în considerare popularitatea unui joc.

 

  Dota2 a fost lansat pe 9 iulie 2013. În acest timp, Valve au lansat o mulțime de actualizări pentru joc, inclusiv eroi noi, bug fixes și modificări grafice.

  League of Legends, pe de altă parte, a fost lansată pe 27 octombrie 2009. League of Legends s-a schimbat foarte mult de când a fost lansat și nu numai că are în jur de 136 de campioni, dar a suferit de asemenea o actualizare grafică majoră și a modificat hărțile de mai multe ori.

 

 

3.DOTA VS LOL: BASE PLAYER

  Indiferent care MOBA preferați, este important să vă asigurați că există o mulțime de oameni care se joacă. La urma urmei, cine vrea să joace împotriva boti-lor toată ziua?

  Ambele jocuri au milioane de jucători lunari activi care joacă, dar clar există un câștigător. Dota2 se mândrește cu aproximativ 13,5 milioane de jucători lunari activi, pe de altă parte, League of Legendseste cu siguranță mult mai popular. Acum câțiva ani dezvoltatorii au raportat jucători activi lunar de 67 de milioane, în timp ce recent au anunțat că LoL acum primește peste 100 de milioane de jucători activi pe lună!

4.DOTA VS LOL: EROII SI CAMPIONII

  În MOBA, campionii sunt un aspect foarte important al jocului, gândiți-vă, dacă echipa dvs. are 5 jucători și există numai 30 de campioni, atunci în doar câteva meciuri veți vedea cel mai probabil toți campionii disponibili. Pe de altă parte, cu cât sunt mai mulți campioni, cu atât devine mai interesant jocul. 

  În prezent, Dota a lansat 360 eroi. Acești campioni variază de la o abilitate la alta și oferă multe posibilități de joc. 

  League of Legends are in jur de 136 de campioni care necesită diferite mecanici.

  Dota câștigă în mod clar această rundă datorită gamei largi de campioni.

5.DOTA VS LOL: ESPORT

League of Legends și Dota2 au competiții uriașe de eSports și turnee în fiecare an, atrăgând milioane de vizitatori pentru a viziona echipele care se luptă pentru diferite premii. Din moment ce League of Legends este de mai mult timp decât Dota, au fost multe competiții eSports.

  Ambele jocuri au concursuri anuale mari, unde cele mai bune echipe din lume se luptă pentru o sumă mare de bani. În comunitatea Dota2 acest lucru se numește International și în 2016 a avut un fond de premiere de $20 million USD! League of Legends, pe de altă parte, are Campionatul Mondial, care în 2016 a avut un fond de premii mult mai mic de numai $5 million USD. După cum puteți vedea din prize, Dota2 are în mod evident scena mai mare a eSporturilor. Acest lucru se datorează în principal modului în care colectează bani pentru fondul de premii.