WARD-urile și Importanța Acestora

by

FFtK7Ll

După cum o spune şi titlul, în acest guide o să vă vorbesc despre importanţa ward-urilor şi cum ar trebui acestea folosite într-un meci.

Înainte să intrăm în pâine, aş dori să priviți mai întâi ward-urile din perspectiva jucătorilor PRO, care văd ward-urile ca pe o cale de a evita gank-urile sau a omorâ jungler-ul adversar, sau chiar să fure dragonul sau baronul inamicilor.

Probabil majoritatea dintre voi aţi rămas blocați în divizii precum silver sau bronze şi pretindeţi că aveţi skill-ul necesar să urcaţi, dar “echipa vă pierde meciul”. Pentru a vă mări şansele de câştig, vă recomand, indiferent de cât de feedaţi sunteţi, ca la level 9 să cumpăraţi upgrade-ul la trinket înaintea orcărui alt item.

Indiferent de divizie, trinket-ul ar trebui OBLIGATORIU upgradat la level 9, pentru că acesta oferă un avantaj enorm din punct de vedere al viziunii pe hartă.

Imaginati-vă în postura unui mid laner cu scorul 1/5 in minutul 18. Bot lane-ul echipei voastre şi al inamicilor este la egalitate din punct de vedere al gold-ului , iar top-ul are şi el scorul 2/4, în dezavantaj faţă de inamic. Observaţi faptul că echipa este în dezavantaj, iar singurul care pune ward-uri pe hartă este support-ul şi nimeni nu şi-a upgradat trinket-ul până în momentul respectiv .

Acum, întrebarea raţională pe care toţi ar trebui să şi-o pună este “Ce pot face pentru a ajuta echipa să îşi revină şi să ne sporim şansele de câştig?”. Ei bine, după ce aţi citit toate acestea, răspunsul care vă vine în minte în acest moment este “fac upgrade la trinket”, iar răspunsul este corect, dar asta este în teorie, dar această teorie este irelevantă dacă nu o puneţi în practică într-un meci.

Ca suport, cumpăraţi sightstone cât de repede posibil!DSE4WNR După ce aţi cumpărat sightstone, înlocuiţi trinket-ul cu “Sweeping Lens”, pe care, favorabil ar fi să îl upgradaţi la level 9 pentru a putea distruge multiple ward-uri.

NU EZITAŢI SĂ SPAMAŢI CHAT-UL ECHIPEI CU “UPGRADE YOUR TRINCKET PLEASE , deşi majoritatea dintre voi o să spuneţi că echipa este retardată şi nu o să facă asta, încercaţi să NU FACEŢI FLAME ABSOLUT DELOC şi o să observaţi că echipa o să vă asculte in 50% din cazuri. Pe lângă spam-ul cu trinket, încercaţi să lăudaţi coechipierii când fac un kill sau ucid dragonul, ca de exemplu: “well done!”; “good job!”. Când lăudaţi pe cineva într-un meci, evitaţi să folosiţi prescurtări precum “wp” sau “gj”, pentru că acestea 100% au mai fost folosite şi în alte meciuri şi nu mai au acelasi efect ca înainte, dar asta este o chestie legată de mentalitatea jucătorului tipic de League of Legends, de care o să mă leg în alt articol.

Cum poziţionezi ward-urile?

Ca să fie clar, Dragonul şi Baronul, cât timp aceştia sunt prezenţi, TREBUIE WARD-AŢI ÎN PERMANENŢĂ, deoarece aceştia vă oferă un avantaj enorm, mai ales în late game, unde acest avantaj creşte semnificativ .

Contrar aşteptărilor multora dintre voi, ward-urile nu au o anumită poziţionare care trebuie respectată cu sfinţenie de fiecare jucător, cel mai important este să aveţi viziune asupra obiectivelor precum dragonul sau baronul, în rest , ward-urile trebuie puse în aşa fel încât să puteţi evita gank-urile.

Un exemplu însă pentru situaţiile în care doriţi să faceţi dragonul/baronul, trebuie să aveţi practic o viziune cât mai concretă în aria respectivă, un exemplu foarte simplu fiind ward-urile din faţa zonelor respective.

Ei bine, acum vine partea în care trebuie să fiţi creativi, partea în care trebuie să găsiţi voi înşivă poziţia în care un ward are cea mai mare utilitate pentru echipă. Până la urmă, repetiţia este mama învăţăturii. Cele mai utile ward-uri sunt, de obicei, cele de pe râu, care pot oferi viziune asupra jungler-ului şi gank-ul pe care urmează să îl facă. Încercaţi să ward-aţi râul în permanenţă, dacă este posibil, pentru a avea control asupra junglei şi implicit asupra dragonului sau baronului.

Aici se încheie acest guide. Sper că v-am ajutat să înţelegeţi utilitatea ward-urilor şi în ce măsură pot acestea afecta jocul vostru.

Acum nu ezitaţi să folosiţi noile voastre cunoştinţe în meciurile ce vor urma!