Guide to sniper Ezreal

by

INTRODUCERE

 

EzrealEzreal – Exploratorul risipitor – a fost, este şi va fi campionul meu preferat.Raza mare de atac prin abilităţile sale si mobilitatea mare pe care o are îl fac un erou bun pentru a-şi distruge inamicii de la distanţă dar care poate,în acelaşi fel să evite o luptă defavorizantă.Şi sper ca urma acestui ghid să vă trezesc curiozitatea şi să-l jucaţi măcar un meci.

Ghidul urmator prezinta felul in care il joc eu, opiniile mele asupra campionului si cunostintele acumulate din alte ghiduri si de-a lungul timpului.

 

STATUSURI DE BAZĂ

League of Legends - Regenerare Viata Viaţă: 484.4 (+80 per nivel) League of Legends - Regenerare Viata Regenerare viaţă: 6.42 (+0.55 per nivel)
League of Legends - Mana Mană: 310.6 (+45 per nivel) League of Legends - Regenerare Mana Regenerare mană: 8.09 (+0.65 per nivel)
League of Legends - Daune din Atac Daune din atac: 50.24 (+3 per nivel) League of Legends - Viteza de Atac Viteză de atac: 0.625 (+2.8% per nivel)
League of Legends - Viteza de Miscare Viteză de mişcare: 325 League of Legends - Armura Armură: 21.88 (+3.5 per nivel)
League of Legends - Rezistenta la Magie Rezistenţă la magie: 30 (+0 per nivel)

MAIESTRII

RUNE

Runele standard cam pentru orice ADC din sezonul asta.

9 x AD marks

9 x Armor seals

9 x MR glyphs

3 x AS quints

Exista insa si alte combinatii dar care difera doar la glyphs si anume sunt inlocuite 4/5 MR cu AS ori cu mana regen/5. Eu unul le prefer pe cele din imaginea de mai sus.

VRAJI DE INVOCATOR

Heal si Flash sunt vrajile de invocator folosite de orice ADC in joc acum. Heal pentru viteza de miscare si in mod evident pentru viata pe care o ofera iar flash pentru a iesi din situatiile nu tocmai bune sau pentru un kill secure/repozitionare.

 

ABILITATI

 

Forţă de vrajă crescătoare

Dacă oricare dintre abilitățile lui Ezreal ating o țintă, viteza sa de atac creşte cu  10% timp de 6 secunde (efectul se cumulează de până la 5 ori).

Foarte folositoare in early game cand inamicul inca nu are iteme de AS.In mid/late incercati sa folositi ultimata sau W-ul pe cat mai multi inamici pentru a beneficia de cand mai multe stack-uri.

Lovitură mistică

Cost: 28/31/34/37/40 mană
Rază: 1150

Ezreal lansează un fulger de energie care îi reduce timpii de reactivare cu o secundă în cazul în care loveşte o unitate inamică.

Ezreal lansează un fulger de energie care provoacă 35/55/75/95/115 (+0) (+40% puterea abilităţilor) daune fizice (aplică efecte la impact). Timpii de reactivare ai lui Ezreal sunt reduşi cu 1 secundă dacă ”Lovitura mistică” reuşeşte să lovească o ţintă.

            Cost de mana scazut,raza mare si unu dmg mare avand doar Sheen.In plus faptul ca scade cooldown-urile celorlalte abilitati o face aproape perfecta daca nu ar fi si foarte usor de ratat.Recomand a fi “maxata” prima.

Flux de substanţă

Cost: 50/60/70/80/90 mană
Rază: 1000

Ezreal lansează o undă de energie fluctuantă, provocându-le daune magice campionilor inamici, crescând în acelaşi timp viteza de atac a campionilor aliaţi.

Ezreal lansează un val de energie care afectează toţi campionii inamici prin care trece, provocând daune magice de 70/115/160/205/250(+80% puterea abilităţilor). Dacă Ezreal sau aliaţii săi sunt loviţi de val, viteza lor de atac este crescută cu 20/25/30/35/40% timp de 5 secunde.

           Steroid de AS atat pentru aliati cat si pentru el insusi daca se risca la foloseasca Transferul Ocult.Nu beneficiaza de AD dar chiar si intr-un build full AD in late game are un dmg decent.In ce acest ghid pentru AD Ezreal va fi maxata ultima.

Transfer occult

Cost: 90 mană
Rază: 475

Ezreal se teleportează până la o locaţie-ţintă din apropiere şi lansează un fulger teleghidat care loveşte unitatea inamică cea mai apropiată.

Ezreal se teleportează până la o locaţie-ţintă din apropiere şi lansează un fulger teleghidat către cea mai apropiată unitate inamică, provocând 75/125/175/225/275 (+75% puterea abilităţilor) daune magice.

            In urma ultimului update(5.18) acum primeste daune bonus si din AD.Al doilea flash al lui Ezreal.Va fi a doua abilitate dusa la nivel maxim.

Rafală de proiectile

Cost: 100 mană
Rază: 20000

Ezreal se concentrează o secundă ca să poată lansa o rafală puternică de rachete energetice; acestea provoacă daune masive tuturor unităţilor prin care trec (dar cu 10% mai puţine daune după fiecare unitate lovită).

Ezreal se concentrează o secundă ca să poată lansa o rafală puternică de rachete, care le provoacă 350/500/650 (+100% daune bonus din atac ) (+90% puterea abilităţilor) daune magice tuturor unităților prin care trec. Rafala provoacă cu 10% mai puține daune după fiecare unitate lovită (până la minim 30%).

            Desi a primit destule nerfuri de-a lungul timpului inca provoaca daune serioase INSA atat pe lane cat si teamfight-urile importante incercati ca atunci cand o folositi sa nimeriti cat mai multi inamici care se afla “pe aceiasi linie” pentru a avea daune maxime.Este o abilitate foarte folositoare pentru a ajuta echipa cand se lupta la o distanta la care nu puteti ajunge repede,pentru a asigura kill-uri si obiective.Are nevoie de foarte multa practica deoarece se rateaza foarte usor si are o animatie predictibila plus un cast time de 1 sec timp in care inamicul poate iesi din raza de actiune.Va primi puncte la nivele 6,11,16.

 

COMBO

  1. Cel mai uzual combo pe Ezreal e AA->Q->AA,dar trebuie folosit cu grija in early.Nu pare mult dar in urma lui inamicul se v-a gandi mai bine inainte de a ataca iar.In functie de faza jocului in care va aflati ii poate distruge chiar si jumatate din viata ADC-ului advers.
  2. Un alt combo puternic dar mai riscant este:E->AA->Q->W->AA/R.De obicei cand se foloseste acest combo se merge sigur la kill pentru ca in urma lui riscati sa ramaneti fara mana si sa aveti toate abilitatile pe cooldown rezultand intr-un kill pentru echipa adversa sau in folosirea vrajilor de invocator.
  3. Un combo oarecum ciudat si rareori folosibil(doar atunci cand inamicul nu stie unde va aflati) este: R->E(in spatele inamicului)->Q->W->AA.Aleg sa pun AA doar la sfarsit pentru in cazurile in care aveti ocazia sa folositi acest combo inamicul va fi probabil surprins si va intra in WTF mode folosind tot ce are pentru a scapa.AA intre abilitati maresc substantial sansele de a lua kill-ul.

Nu abuzati de E daca nu aveti flash pentru ca in cazul unui gank veti muri mai mult ca sigur.

Cand va angajati intr-un combo si aveti quick cast activat NU folositi abilitatile intr-o succesiune foarte rapida(gen katarina style) deoarece in cazul in care inamicului isi modifica traseul initial si chiar daca mutati cursorul nu il veti nimeri.Folosirea in succesiune rapida a abilitatilor nu tine cont de faptul ca voi modificati tinta initiala si riscati sa nu nimeriti niciuna din ele.

Cand aveti doi creepi aproape de last hit si credeti ca nu ii puteti omori pe amandoi din AA folositi Q pe unul din ei si AA pe celalalt si astfel veti reusi sa ii luati.Nu abuzati insa in early deorece veti ramane repede fara mana.

Folositi W-ul pe aliati pentru a le creste viteza de atac si W->E(pe directia W) pentru self-buff.

 

BUILD

Datorita abilitatilor sale care au ratii atat de AP cat si de AD,Ezreal poate fi construit in foarte multe moduri insa maximizandu-si daunele doar cand are in build un item construit din Sheen.

Inceputul standard indiferent de build,Doran’s blade fiind un item de early game foarte bun avand atat damage cat si lifesteal.
A. De obicei,cand jucati Ezreal obiectivul e sa stati in lane pana faceti cel putin 1200 gold pentru a va putea lua Sheen dupa care puteti incepe sa faceti trade-uri cu adc-ul inamic.Daca aveti mai mult luati un ward si una sau doua potiuni.
B. Daca sunteti fortati sa reveniti in baza si nu aveti suficient gold pentru Sheen puteti lua inca un Doran’s blade pentru mai mult sustain si de asemenea boots plus un ward si una,doua potiuni.

Fie ca ati inceput cu A fie ca ati inceput cu B,completati Trinity Force apoi terminati boots de AS.

Al treilea item ar trebui sa fie unul de sustain si recomand sa cumparati Blade Of The Ruined King atat pentru statusurile item-ului in sine cat si pentru faptul ca pasiva este activate automat la folosirea Loviturii Mistice.

Urmatorul item va fi Infinity Edge sau Last Whisper daca echipa advers cumpara armura iar urmatorul ar trebuie sa fie ce nu ati luat la pasul anterior.

Luati Mercurial Scimitar in cazul in care echipa adversa are foarte mult CC si Banshee’s Veil cand au multi campioni AP si un combo puternic.

Eu insa prefer Guardian’s Angel pentru ca imi ofera inca   o sansa sa castig o lupta si pentru ca imi ofera si armura si rezistenta la magie.

Un build alternativ pentru Ezreal ar fi cel in care cumparati Muramana.De obicei eu folosesc acest build pentru ca imi da posibilitatea sa abuzez de Q si pot face poke echipei adverse.In plus este un build mai defensiv datorita faptului ca poti farma de la departare fara sa fii in raza ADC-ului sau suportului inamic si cred ca mi se potriveste mai bine stilului de joc.

De obicei se incepe tot cu Sheen daca sunteti in situatia A.Daca insa sunteti in situatia B cumparati Tears of the Goddess si continuati apoi cu Sheen,Trinity,BOTRK si Last Whisper.
Asa ar trebui sa arate un build complet cu Maramune atunci cand sunteti in avantaj.Puteti renunta insa la IE in favoarea unui item defensiv.
O alternative la Boots de AS ar fi cele care ofera 15% cooldown reduction.Se potrivesc cu scopul buildul si ajuta la mai mult poke

Un al treilea build pe care il voi prezenta este Blue Ezreal.E un build putin controversat dar e amuzant si duce notiunea de poke la extreme.

Ca de obicei incepeti cu Sheen si apoi cumparati Tear of the Goddes.Acum in loc sa luati Trinity Force o sa cumparati Iceborn Gauntlet.Desi e contruit tot din Sheen nu este la fel de potent(IG ofera 125% din basic damage iar TF ofera 200%) dar compenseaza prin slow-ul si damage-ul AoE.

Boots de CD reduction se potrivesc mai bine acestui build deoarece si IG ofera CD reduction totalizant 25% fara blue buff.Botrk din acelasi motiv ca si in celelalte builduri.LW va maximiza daunele provocate fie ca inamicii cumpara sau nu armura.

Voi continua sa completez ghidul cu sectiunile:laning phase si match ups si voi adauga explicatii suplimentare unde voi considera ca este nevoie.Sper ca v-am starnit macar putin interesul in a-l juca pe Ezreal.