Cum sa nu dai throw

by

Bună tuturor, numele meu este Alex și sunt un jucător foarte pasionat de League of Legends. Joc acest joc din sezonul 3, iar în sezonul 5 am reușit performanța de a ajunge Diamond I pe EUNE și EUW. Dețin, de asemenea, un canal de YouTube, pe care, în mare parte, mă dedic elaborării de guide-uri diverse și variate, pentru a oferi sprijin tuturor jucătorilor care au nevoie de așa ceva. Guide-urile au ca subiect fie mecanica jocului, fie logica sa și sunt elaborate după o temeinică informare.

Guide-ul prezentat prezintă, mai întâi de toate, o statistică oarecum personală la care am ajuns după o experiență destul de bogată jucând LOL: 30% din jocurile pe care le jucăm sunt câștigate ușor, 30% sunt foarte dificile, iar 30% sunt oarecum câștigabile, restul de 10% fiind considerate oarecum nule, nu prea influențează rezultatul și ar intra într-o categorie a diverselor.  Prin intermediul acestui guide, vreau să ofer câteva sfaturi pentru a reuși o oarecare transformare a celor 30% din meciuri cu rezultat negativ într-un procentaj cât mai mare de jocuri cu rezultate pozitive. După cum este expus și în guide, greșelile făcute fie de jucător, ca entitate individuală, fie de către coechipierii săi sau chiar de către echipă se transformă de cele mai multe ori într-un rezultat negativ, pierderea jocului de exemplu. Greșelile despre care vorbim pot fi considerate greșeli intenționate și nu cred că am putea să le dăm o interpretare diferită. În joc avem fie decizii logice, fie decizii eronate, iar faptul că luăm decizii eronate este pur și simplu o greșeală pe care o facem ca jucători, nu e nimic ciudat.

            De cele mai multe ori, aceste greșeli pe care le facem oferă oportunități multiple adversarilor, indiferent de situația în care ne află. O greșeală de-a noastră reprezintă un punct pentru echipa adversă. Câștigarea jocurilor poate fi realizată printr-o singură modalitate: identificare problemelor la nivelul echipei și rectificarea lor amănunțită, tocmai pentru a evita o repetare inutilă și defavorizatoare. Guide-ul cuprinde trei sfaturi cu privire la modul în care trebuie să eviți să dai throw sau să pierzi intenționat jocul din pricina greșelilor făcute.

            Overstaing sau momentul în care pur și simplu stai mult prea mult pe lane atunci când nu e necesar deloc este un prim lucru care te poate face să greșești și să pierzi intenționat jocul. Acest lucru se face fie involuntar sau voluntar și are legătură directă cu falsa impresie că un singur jucător poate face schimbări, poate să nu se alăture echipei crezând că va câștiga și fără ajutor suplimentar. De obicei, asigurarea obiectivelor de către echipa adversă se face în acest context amplu, prin simplul fapt că refuzi să fii alături de echipă în jurul acestor obiective, ceea ce este, bineînțeles, o greșeală destul de mare și frecventă. Exemplele care sunt date în guide sunt un prilej pentru a vă arăta cât de grave pot fi greșelile pe care unii le fac și ce obiective pot fi pierdute.

            Avantajul echipei în care jucăm nu permite de cele mai multe ori orice fel de alegeri, ci mai degrabă este un context în care trebuie să avem grijă cum vom alege să jucăm pentru a nu pierde avantajul câștigat, precauția noastră din timpul jocului în că este foarte importantă și necesară. Momentul aceste reprezintă timpul ideal în care ar trebui să se facă doar alegerile în echipă, evitând alegerile individuale, fără dar sau poate. Nu putem alege ce vrem chiar dacă suntem fedați și avem un avantaj enorm spre deosebire de ceilalți. Dacă doar un singur jucător este foarte bun și fedat în echipă nu înseamnă că toată echipa se va descurca de minune, de aceea alegerea înțeleaptă e ca cel mai puternic din echipa noastră să lupte versus cel mai puternic din echipa adversă, pentru a elimina cel mai puternic oponent, dar acest lucru trebuie făcut doar dacă eliminarea adversarului poate fi certă, dacă moare cel mai puternic membru al echipei noastre, atunci greșeala este un intenționată fiindcă nu s-au făcut calcule și alegeri bune defel.

            Aceste aspecte, în principiu, vă pot ajuta să nu faceți greșelile grave în timpul jocului, greșeli care vă vor aduce pierderea jocului în final, fără nicio urmă de dubiu, rar se întâmplă să fie diferit.

Dacă v-a plăcut acest guide, vă invit să lăsați un comentariu sau un feedback. De asemenea puteți vizita canalul meu pentru a afla mai multe guide-uri sau videoclipuri despre diverse jocuri sau subiecte de discuție. Vă mulțumesc pentru atenție.

Pentru mai mult conținut, puteți vizita următoarele pagini:

Pagina de YouTube
Pagina de Facebook a canalului
Pagina personală de Facebook