Cum sa joci in dezavantaj

by

Bună tuturor, numele meu este Alex și sunt un jucător foarte pasionat de League of Legends. Joc acest joc din sezonul 3, iar în sezonul 5 am reușit performanța de a ajunge Diamond I pe EUNE și EUW. Dețin, de asemenea, un canal de YouTube, pe care, în mare parte, mă dedic elaborării de guide-uri diverse și variate, pentru a oferi sprijin tuturor jucătorilor care au nevoie de așa ceva. Guide-urile au ca subiect fie mecanica jocului, fie logica sa și sunt elaborate după o temeinică informare.

Acest guide cuprinde o serie de sfaturi de care orice jucător ar trebuie să țină cont în jocurile pe care le are, dar conținutul se referă mai mult la cei care, din pricina unor probleme și alegeri neinspirate, rămân în urmă pe lane atunci când joacă contra adversarului. Este, de fapt, un guide care se referă în mod explicit la cum trebuie să fie abordat jocul dacă rămâi în urmă, cum să treci peste greșelile care te-au condus la această situație. Sfaturile sunt din Solo Q, iar ele nu au oarecum o clasificare clară, întrucât nu am găsit grupele în care s-ar potrivi cel mai bine. Seria de sfaturi este variată și cuprinde lucruri ușor de observat în experiența de jucător. Prima abordare care trebuie făcută atunci când rămâi în urmă este cea de a te lăsa cărat. Sună ciudat, dar faptul că tui ca jucător rămâi în urmă trebuie să te pună pe gânduri și să te facă să fii mult mai încrezător în echipă decât în tine. Revenirea pe lane, după cum este explicat și în guide, poate fi realizată prin două mari abordări: farmingul și jucarea pasivă/defensivă. Elaborările cu privire la aceste abordări pot fi văzute în guide.

            Jungla reprezintă o altă șansă de revenire atunci când jucătorul inamic nu vă lasă să luați farm de pe lane. Farmul din junglă reprezintă un nou prilej pentru cei care rămân în urmă să își revină. Este un lucru foarte simplu de urmat și de care ar trebui să se țină cont în situația expusă mai sus.

            Trecând de la chestiunea care se referă cu farmul de pe lane sau jungle, putem spune că în timpul jocului trebuie evitate foarte des alegerile de prisos care pot pune într-o situație foarte delicată întreaga echipă. Atunci când rămâi în urmă nu trebuie sub nicio formă să faci alegeri neinspirate, ele se vor dovedi mereu ca fiind catastrofale. Minionii ar trebui ținuți mereu în apropierea turnului vostru, bineînțeles că cei inamici, tocmai pentru a elimina un joc agresiv din partea oponentului de pe lane și pentru a vă oferi prilejul unui farm mai bogat, prin lipsa unor presupuse pericole sau atacuri neașteptate din parte oponentului.

Dispoziția și starea emoțională a jucătorului este, de asemenea, foarte importantă pentru rezultatul jocului, dar este ș mai importantă pentru cei care rămân în urmă. Aceștia ar trebui ca mereu să fie bine dispuși în ciuda situației lor, pentru a ajuta întreaga echipă. Se poate vedea din experiențele anterioare ale tuturor că acest lucru nu se întâmplă mai deloc, lucru care aproape distruge munca în echipă.

Punctele tari ale echipei, gruparea echipei în jurul obiectivelor de pe hartă sunt lucruri foarte importante, de asemenea, și trebuie ținut cont de ele, întrucât ele pot avea rezultatele cele mai mulțumitoare dintre toate cele enumerate mai sus.

Modul de abordare a jocului poate fi foarte divers, dar ceea ce trebuie să conteze este tocmai rolul pe care fiecare dintre noi, ca jucător individual, îl ocupă în ansamblul general al jocului.

Dacă v-a plăcut acest guide, vă invit să lăsați un comentariu sau un feedback. De asemenea puteți vizita canalul meu pentru a afla mai multe guide-uri sau videoclipuri despre diverse jocuri sau subiecte de discuție. Vă mulțumesc pentru atenție.

Pentru mai mult conținut, puteți vizita următoarele pagini:

Pagina de YouTube
Pagina de Facebook a canalului
Pagina personală de Facebook