10 Metode de a îți îmbunătăți modul de joc

by

League of Legends creează o groază de amuzament jucătorilor. Are  un mod unic de a fi , efecte vizuale , sunete speciale și un meta ce evoluează constant care face jocul vechi de 8 să pară ca fiind unul nou. Dar poate fi și dificil pentru noii jucători.  Are un design foarte bine lucrat cu o groază de nuanțe care poate face învățatul acestui joc dificil.

Pentru a ajuta jucătorii începători și oamenii din low ELO am să vă prezint 10 metode de a vă îmbunătăți modul de a juca.

1) Deblocarea camerei

Este foarte clar faptul că ,  camera ar trebui să fie deblocată întotdeaunea însă sunt persoane care o blochează. Pentru prima oară când accesezi un cont de League of Legends camera se mișcă o dată cu caracterul și îți permite să vezi doar o zonă anumită ceea ce este greșit. 

Butonul ce blochează/deblochează camera este “Y” . De asemenea poți vedea această setare și în All Game Settings prin apăsarea butonului  “Esc” . Dacă deblochezi camera înseamnă că vei controla zona vizuală prin mouse și tastatură , oferinduți mai multe posibilități precum supravegherea coechipierilor , prevenirea inamicilor din a veni la tine . O parte foarte mare din joc înseamnă și să îți folosești ochii nu doar mâinile. Deblocarea camerei este primul pas în îmbunătățirea grijei asupra hărții.

2) Folosirea hărții „minimap”

Ca începător nu e nimic greșit în concentrarea asupra caracterului însă vrei să înveți cum să dai ultima lovitură, cum să face schimburi de lovituri, cum să lovești skillshots , etc. Dar ca să poți trece peste partea de începător trebuie să te uiți asupra hărții. Aș recomanda să măriți harta din setările jocului.

O afirmație constantă în low ELO  este că aceștia au mecanici mai bune decât divizia acestora. Dar de cele mai multe ori acest lucru îi face să se concentreze asupra lor însuși uitând să se mai concentreze și asupra celorlalte lucruri precum faptul că League of Legends este un joc de echipă  și singura modalitatate de a face asta este prin folosirea hărții în mod corespunzător.

Deci cât de des ar trebui să ne uităm la minimap? Sincer nu te poți uita în deajuns de mult. Unii au încercat o metodă de a folosi un sunet care le aduce aminte la câteva secunde să se uite la hartă. Alții se uită de fiecare dată când lovesc un minion. Te-ai putea uita în fiecare secundă la hartă însă asta nu ar ajuta.

Desigur că uitatul la hartă este primul pas însă trebuie să știi cum să o folosești în avantajul tău . Jucătorii de LCS se uită o singură dată la hartă și își dau seama unde sunt inamicii și care sunt zonele cele mai puternice. Asta poate fi învățat doar prin experiență de joc și prin practică.

3) Ping

Ce faci dacă vezi un inamic pe hartă care se îndreaptă spre un anumit culoar al hărții? Cum comunici cu coechipierii tăi despre asta?  Prin folosirea alertelor de pe hartă . Riot oferă câteva sfaturi simple prin care îți poți da seama mai ușor cum să le folosești. În general le folosești de pe tastele “G” sau “V” și click stânga. Fiecare  direcție a mouse-ului oferă o alertă diferită. 

Cum ar trebui să le folosești , fără să îți enervezi coechipierii? Le poți utiliza în cazul în care un inamic încearcă să ajungă pe un culoar anume, dacă ai nevoie de ajutor , dacă dorești să mergi cu echipa ta la un  obiectiv precum dragonul sau Nashor. 

4) Blocarea comunicațiilor 

Alertele sunt metode foarte bune de a comunica cu echipa ta . Dar altă metodă este să vorbești cu aceștia în chat.

Există foarte multă distracție când toată lumea creează un chat pozitiv. Dar deoarece League of Legends este un joc de competiție oamenii devin foarte agresivi prin abuzuri verbale. Fiecare a întâlnit persoane care să streseze membrii echipei prin jigniri sau datul vinei pentru greșeala lui.

Cea mai bună metodă este să blochezi comunicațiile cu acesta pentru evitarea discuțiilor contradictorii care duc la pierderea meciului. Poți bloca comunicațiile prin “/mute” sau “/ignore” . Blochează comunicațiile cu o anumită persoană în timp ce restul persoanelor sunt libere să îți scrie. Dacă dorești să blochezi comunicațiile cu toată echipa scrie “/mute all” . 

5) Taste rapide

Modul normal de utilizare a tastelor este prin apăsarea acestora și raza de acțiune să apară după care să le activezi o a doua oară.

Dar asta risipește timp care poate fi folosit într-un mod diferit. Tastele rapide pot fi modificate din setările jocului iar acestea îți oferă posibilitatea să activezi instant abilitățile obținânduți mai mult timp pentru restul lucrurilor pe care dorești să le faci.

6) Attack move (click)

Acum că nu mai folosești clickul ca să îți activezi abilitățile , click stâng este disponibil pentru a face Attack move. Ce este acesta? Ei bine atunci când vrei să te miști și să și poți ataca în același timp poți folosi o tastă sau un click/macro la alegere pentru a ataca în timp ce cu click dreapta te miști. AICI ESTE un mic tutorial pentru a face asta.

7) Acordarea atenției asupra minionilor (creeps)

Minionii sunt metoda de a obține avantaj împotriva inamicilor deși acest lucru poate fi destul de supărător pentru unii jucător deoarece aceștia consideră că jocul constă în Jucător VS Jucător.

Dar devenirea în mai bine la lovirea minionilor te va ajuta foarte mult în câștigarea culoarului . Majoritatea dau ultimul atac asupra lor pentru asigurarea acestora.

Jucătorii de ligă înaltă știi cum să abuzeze minionii în așa fel în cât să dezavantajeze inamicii . Când să împingă culoarul , când să înghețe valul de minioni sau când să îl blocheze într-o anumită zonă dorită .

Pentru moment contrează-te pe folosirea ultimului hit pentru a câștiga aurul de pe minioni iar după un timp îți vei da singur seama cum să îngheți culoarul.

8) Ignorarea monștrilor epici

După cum știe toată lumea în junglă există doi monștrii extrem de puternici care oferă bonusuri extrem de puternice (nu ca cele de pe metin2 :D) . Aceștia doi sunt Dragonul care apare o dată la 5 minute și are 5 forme diferite , iar al doilea este Baronul Nashor cel mai puternic. Sunt foarte greu de omorât însă se merită.

Images via [Riot Games](http://gameinfo.na.leagueoflegends.com/en/game-info/game-modes/summoners-rift/)

Ca începător te sfătuiesc să le ignori pentru că momentan nimeni nu îți va sări în ajutor dacă nu știe cum să îl folosească sau cum să îl omoare. Dar ca jucător de low ELO cel mai bine este să aștepți ca Jungler-ul inamic să fie mort ori ca cel mai puternic dintre inamici să fie mort sau până în late game să o faci când toată lumea este concentrată pe culoarul lor în cazul dragonului însă Baron Nashor este mai greu de făcut așa că va trebui să aștepți pentru uciderea unui inamic.

9) Garda de viziune și utilizarea acestuia.

Acesteia sunt folosite pentru luminarea unei zone pentru un anumit timp pentru prevenirea inamicilor de a ajunge la tine sau din ai opri să facă un obiectiv. Ai 2 gărzi de viziune care se încarcă mereu , 3 care pot fi plasate pe hartă cu un item special sau prin folosirea itemului numit Control Ward care este un extra ward ce detectează ținte invizibile sau obiecte invizibile. Plasarea gărzii de control oprește viziunea gărzilor inamice .

Cel mai des le poți folosi pentru a preveni un inamic să ajungă la tine pe culoar precum junglerul inamic.

Dacă ești support obiectul prioritar pe care trebuie să îl cumperi este SightStone deoarece pentru culoarul de jos viziunea este tot ceea ce contează și este singurul avantaj de care ai nevoie pentru a îți omorâ inamicii. Mulți preferă să construiască obiecte ofensive decât defensive ceea ce este în mare parte greșit.

Începătorii ar trebui să opteze mereu să folosească gărzi de viziune chiar dacă vi se pare nefolositor nu știi niciodată când un inamic va sosi la tine pe culoar.

10) Nu te îngrijora pentru câștiguri și pierderi

Nu e un motiv să crezi că dacă ai pierdut două meciuri și ai câștigat doar unul nu o să evoluezi cum trebuie sau că ai să rămâi la acel stadiu. Ba contrar  ar trebui să înveți din toate meciurile pierdute ce greșeli să nu faci ca să poți evolua. Nu doar prin câștig obții evoluție.

Pe tine cum te-au ajutat aceste sfaturi?